Böyle zam görülmedi! Uçağa binmek artık imkansızlaşacak! Ağustosta dev zam geliyor!

Böyle zam görülmedi! Uçağa binmek artık imkansızlaşacak! Ağustosta dev zam geliyor!

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yolcu haklarının yerine getirilmemesi durumunda, işletmelerin mevzuata uygun işlemler yapmalarının sağlandığını belirtti. Teknik veya operasyonel nedenlerle yapılan iptallerde, yolcuların mağduriyet yaşamaması için işletmelere tazminat ödemesi zorunluluğu getirildiğini ifade etti. Ayrıca, mevzuatın ihlal edilmesi durumunda, Türk Sivil Havacılık Kanunu çerçevesinde işletmelere üst sınırdan idari para cezası uygulandığını vurguladı.

Türkiye genelinde, mart ayı sonu itibarıyla uçuş iptalleriyle ilgili 1413 başvuru yapıldığını aktaran Bakan Uraloğlu, bu başvuruların detaylı bir şekilde incelendiğini ve gerekli işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemlerin alındığını ve bu tür durumların en aza indirgenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bilet ücretlerinde tavan fiyat uygulamasının Bakanlık koordinasyonunda yapıldığını belirten Uraloğlu, iç hat direkt uçuşlarda uygulanacak fiyatları açıkladı. Buna göre, 1 Mayıs – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında biletlerin yüzde 80’i için 2 bin lira, kalan yüzde 20’lik kısım için ise 3 bin 250 lira tavan fiyat uygulanacak. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ise biletlerin yüzde 80’i için tavan fiyat 2 bin 500 lira, kalan yüzde 20’lik kısım için ise 4 bin lira olarak belirlendi.

Hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu vurgulayan Uraloğlu, uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi gibi hususların hava yolu işletmelerinin kendi uhdesinde olduğunu ifade etti. Hava yollarının filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendilerinin belirleyerek talepte bulunduklarını açıkladı.

Exit mobile version