Bu meslekleri yapan 2030 yılında işsiz kalacak! Uzmanlar açıkladı: O mesleklerin ömrü doldu

Bu meslekleri yapan 2030 yılında işsiz kalacak! Uzmanlar açıkladı: O mesleklerin ömrü doldu

Geçmişte tatil planları yapmak için seyahat acentelerine başvurmak yaygındı. Ancak, günümüzde herkesin kendi tatilini internet üzerinden kolayca düzenleyebilmesi sayesinde seyahat danışmanlığı mesleği giderek azalıyor. Karşılaştırmalı web siteleri ve çevrimiçi rezervasyon sistemleri, seyahat acentelerinin müşteri çekmesini zorlaştırıyor. Şirketler, çevrimiçi tekliflerine odaklanarak fiziksel şubelerini kapatıyor, bu da seyahat danışmanlarının iş bulma şansını azaltıyor.

Temassız ödemeler, Apple Pay ve kripto para birimleri gibi teknolojik gelişmeler, geleneksel kasiyerlik mesleğini tehlikeye atıyor. Self-servis kasalar ve otomatik ödeme sistemleri, nakitsiz toplumun yaygınlaşmasına neden oluyor. Bu değişim, kasiyerlik mesleğinin giderek azalmasına ve bazı bölgelerde tamamen ortadan kalkmasına yol açabilir.

Otomasyon teknolojilerinin yükselmesi, fast-food sektöründe önemli değişikliklere neden oluyor. Maliyetleri düşürmek isteyen fast-food zincirleri, otomatik sistemlere geçiş yapmayı planlıyor. 2013 tarihli bir araştırmaya göre, fast-food çalışanlarının büyük bir kısmı otomasyon nedeniyle işini kaybedecek. Örneğin, CaliBurger, yapay zeka destekli burger çevirme robotları ile iş gücünü otomatikleştirmeyi test ediyor.

Exit mobile version