Bu rakamı kimse beklemiyordu! Altında büyük şok: Gören apar topar kuyumcunun yolunu tuttu

Bu rakamı kimse beklemiyordu! Altında büyük şok: Gören apar topar kuyumcunun yolunu tuttu

Ons altın ve dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatları da 2,996 liraya ulaşarak yeni bir zirve kaydetti. Hamas Lideri Yahya Sinwar’ın İsrail tarafından öldürülmesi sonrasında jeopolitik risklerin artması, güvenli liman taleplerini artırdı. ABD’deki yaklaşan başkanlık seçimleri ve Fed’in faiz oranlarını gevşetme olasılığı da altın fiyatları üzerinde etkili olabiliyor.

Artan jeopolitik gerginlikler, yatırımcıları riskten kaçınma eğilimine yönlendiriyor. Heraeus Metals’tan kıymetli metaller tüccarı Alexander Zumpfe, “Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte, özellikle Hizbullah’ın İsrail ile savaşı tırmandırma duyurusunun ardından, yatırımcılar geleneksel bir güvenli liman varlığı olan altına akın ediyor” dedi.

Zumpfe, ABD başkanlık seçimleri etrafındaki endişelerin ve daha gevşek para politikaları beklentisinin de altın talebini artırdığını ifade etti.

Bank of America’nın emtia analisti Michael Widmer, altının günümüzün “en önemli güvenli liman varlığı” olmaya devam ettiğini belirtti. Widmer, yükselen enflasyon beklentileri ve Fed’in olası politika değişikliklerinin altın fiyatlarını etkilediğini açıkladı.

BofA, ons altının 2025’in ilk yarısında 3,000 dolar seviyesine ulaşacağını öngörüyor. Yükselen borç seviyeleri ve merkez bankalarının artan altın alımları, altını “ayakta kalan son güvenli liman varlığı” haline getiriyor.

Exit mobile version