Bu sene satış rekoru kırılacak! Citroen Türkiye Genel Müdürü açıkladı: En çok bu otomobiller satılacak

Bu sene satış rekoru kırılacak! Citroen Türkiye Genel Müdürü açıkladı: En çok bu otomobiller satılacak

Nisan ayı içerisinde kredide yaşanan zorluklar otomobil ve hafif ticari araç satışlarında da yıllık bazda %22’nin üzerinde bir daralmaya neden oldu. Satışlar 77.000 adet de kalırken 7 Temmuz’da devreye girmesi planlanan Avrupa’nın yeni GSR II regülasyonu ile birlikte standartlara uymayan araçlara yönelik kampanyaların etkisi Mayıs ayında daralma hızını düşürdü.

Mayıs ayı içerisinde yıllık bazda yaklaşık yüzde 10 daralma yaşanırken pazarda 100.365 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirildi. Kampanya doğrultusunda bu ayda devam eden ve pazarı hareketlendiren bir diğer etken ise Çin’den ithal edilecek tüm araçlarda uygulanacak %40 gümrük vergisi oldu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgi doğrultusunda Temmuz’da zamlanması beklenen Çin menşeili araçların modellerine yoğun ilgi olduğu aktarıldı.

Yeni nesil C3 Aircross’un Paris’te düzenlenen lansmanında merak edilen soruların yanıtını veren Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, satışlarda artış olduğunu aktardı. Alkım, “Genel güvenlik regülasyonlarına uyumu bulunmayan araçların en son plakalandırılma tarihinin 7 Temmuz olarak açıklanması ile birlikte sektörde yoğun bir kampanya dönemi başladı. Açıkça belirtmek gerekirse bizim model gamımızın büyük bir bölümü zaten yeni regülasyona uyumlu, ancak tabii ki biz de pazara paralel hareket ettik. Tüm bu etkenlerle birlikte showroom trafiğinde ciddi bir artış oldu. Bugüne kadar gözlemlemiş olduğumuz showroom ziyaretlerimiz ve yapmış olduğumuz satışlar pazarın geçen ayın üzerinde gerçekleşme ihtimalini gözler önüne seriyor” dedi.

Şimdi markalara yönelik uygulanacak ek vergi ile birlikte Temmuz ayında Avrupalı markaların satışlarına olası etkisini işaret eden Alkım, ek vergi ve maliyet artışı ile birlikte fiyatlarda nasıl bir politika izleneceğinin Önümüzdeki süreçte belli olacağını aktardı. Ek vergi uygulamalarının müşterilerinin bir kısmının alım kararında etkili olacağını aktaran Alkım, kendi hedefleri doğrultusunda planlarına devam ettiklerini vurguladı. Selen Alkım, Citroen alıcılarının fiyat odaklı alımlardan ziyade konfor, kalite, donanım ve marka bağımlılığı çerçevesinde şekillendiğini belirtti.

Exit mobile version