Bu tuzağa sakın düşmeyin! Ucuz kirada yeni dolandırıcılık tuzağı: Ev arayan vatandaşlar radarda

Bu tuzağa sakın düşmeyin! Ucuz kirada yeni dolandırıcılık tuzağı: Ev arayan vatandaşlar radarda

Dolandırıcılık vakaları, ülke genelinde 20 şehre yayıldı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, bu tür dolandırıcılık ihbarlarının artış gösterdiğini belirtti. Mynet’te yer alan habere göre, dolandırıcılar özellikle öğrenci yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde sahte ilanlarla kapora topluyor.

Sektör temsilcileri, dolandırıcıların gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçirerek sahte ilanlar verdiğini ve bu durumun piyasada endişe yarattığını vurguladılar.

Dolandırıcılar, uygun fiyata sahte ilanlarla özellikle öğrencilerin dikkatini çekiyor. İlanlarda genellikle 1 oda 1 salon, eşyalı ve piyasa fiyatlarının oldukça altında kiralık evler bulunuyor.

Emlak sektöründe faaliyet gösteren Gürsel Güzelgün, yaşanan duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güzelgün, internet üzerinden kendisini idareci olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını ve sistemde yapay zeka kullanıldığını belirtti.

Hakan Akçam ise dolandırıcıların genellikle IBAN yoluyla para aldığını ve Türkiye genelinde 20-22 kentte bu tür dolandırıcılık olaylarının yaşandığını ifade etti.

Exit mobile version