Bu yıl emekli olacaklara iyi haber! İki büyük değişiklik Meclis’te: Daha yüksek maaş alacaksınız

Bu yıl emekli olacaklara iyi haber! İki büyük değişiklik Meclis’te: Daha yüksek maaş alacaksınız

2024 yılında emekli olmayı düşünenler için önemli bir gelişme var. Ekonomi yönetimi, emekli maaşlarının hesaplama yöntemindeki farklılıklar nedeniyle oluşabilecek yığılmaların önüne geçecek bir çözüm üzerinde çalışıyor. Özellikle bu yıl emekli olacakların, 2025’te emekli olacaklara göre yüzde 30 daha yüksek maaş alma durumu, sistemde adaletsizlik yaratabilir.

Peki, bu durum nasıl çözülecek? Ekonomi’de yer alan habere göre, yapılacak düzenlemeler sadece maaş farkı sorunu değil, aynı zamanda prim gün sayısı eşitsizliğini de ele alıyor. Mevcut sistemde, 7 bin gün prim ödeyen ile 9 bin gün ödeyenler aynı maaşı alabiliyor. Bu eşitsizliğin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Ayrıca en düşük emekli aylığı olan 12 bin 500 TL’nin altında kalan maaşların sosyal destekle tamamlanması gibi yeni formüller de gündemde.

Ekonomi yönetimi, bütçeye olası etkileri değerlendiriyor ve hangi çözümlerin yasal düzenleme gerektirdiğini analiz ediyor. Sonuçlar doğrultusunda, kamuoyunu yakından ilgilendiren bu iki büyük konu için bir paket hazırlanması bekleniyor.

Exit mobile version