Büro-İş’ten adli yıl açılışında “korsan” eylemi

Türkiye genelinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen adli yıl açılış törenleri, bu yıl da hukukun üstünlüğü, adalet ve yargının bağımsızlığına ilişkin mesajlarla başladı. Ancak Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, yargı sistemine ve mevcut duruma dair sert eleştirilerde bulundu.

Hamzaçebi, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne dair verilen mesajların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Türkiye adeta bir korsanlar ülkesine dönüştü. Çoğunluğa güvenilerek sermayenin ve emperyalist sistemin taleplerine uygun yasalar çıkarılıyor. Anayasa Mahkemesi kararları göz ardı ediliyor, basın mensupları ve bireyler asılsız iddialarla baskı altına alınıyor, soruşturmalar ve davalar açılıyor, tutuklamalar yapılıyor. Sendikal örgütlenmeler engelleniyor, yandaş sendikacılık teşvik ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Hamzaçebi, mevcut ekonomik politikalar nedeniyle halkın yoksullaştırıldığını ve emekçilerin haklarının gasp edildiğini savundu. TÜİK’in enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını, zam ve vergilerle halkın açlığa mahkum edildiğini belirten Hamzaçebi, “Emekli ikramiyelerimiz ve maaşlarımız pula çevrildi, mezarda emeklilik teşvik ediliyor. Liyakatsiz atamalarla emekçilerin alın teri gasp ediliyor.” dedi.

Hamzaçebi, Adalet Bakanı’nın adli yıl açılışında yargı çalışanlarına başarılar dileyerek sorunları görmezden geldiğini ifade ederek, “Yargı çalışanlarının sorunlarına değinilmiyor, çözüm üretilmiyor. Adalet Bakanları değişiyor ama sorunları görmezden gelen zihniyet değişmiyor.” diye konuştu.

Büro-İş Sendikası olarak yargı çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Hamzaçebi, “Bu adli yıl milat olsun. Hak, hukuk, adalet yerini bulsun, liyakat gelsin, emekçi emeğinin karşılığını alsın.” çağrısında bulundu.

Exit mobile version