Çalışan annelere 11.339 TL destek başvuruları başladı! Ankara, İzmir, İstanbul… 12 ay boyunca verilecek

Çalışan annelere 11.339 TL destek başvuruları başladı! Ankara, İzmir, İstanbul… 12 ay boyunca verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle iş hayatından uzak kalan anneleri desteklemek amacıyla yeni bir adım attıklarını duyurdu. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla yürütülen bu projenin ikinci dönem başvurularının başladığını belirtti.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak projeyle, 12 ay boyunca çalışan annelere her ay 325 euro (yaklaşık 11.339 TL) destek sağlanacağını vurgulayan Işıkhan şu ifadeleri kullandı: “Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla; çocuk bakımı nedeniyle iş hayatından uzak kalan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönem başvuruları başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak”

Bakan Işıkhan, projenin aynı zamanda eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de amaçladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz”

Exit mobile version