Cevdet Yılmaz: Bütçe görüşmeleri 22 Ekim’de başlıyor

Cevdet Yılmaz: Bütçe görüşmeleri 22 Ekim’de başlıyor

Yılmaz, ekonomik istikrarın sağlanabilmesi için siyasi istikrarın gerekli olduğuna vurgu yaparak, bütçede büyümeden elde edilen imkanların topluma eşit şekilde dağıtılmasının esas alındığını belirtti.

Bütçenin yatırımı, istihdamı ve üretimi destekleyerek sosyal refahı artırmayı hedeflediğini söyleyen Yılmaz, 2025 bütçesinin, güçlenen beşeri sermaye ve afet sonrası hızlı rehabilitasyon iradesini yansıttığını ifade etti.

Yılmaz, mali disiplinin sağlanması ve sürdürülebilir büyümenin desteklenmesine yönelik bir bütçe önerildiği bilgisini verdi.

Ayrıca, 2025 bütçesinde deprem bölgesinin iyileştirilmesi için 584 milyar lira, eğitim alanına ise 2 trilyon 181 milyar lira ayrıldığı bildirildi. Sağlık harcamaları için toplamda 2 trilyon 435 milyar lira kaynak öngörülürken, sosyal yardımlar için 651 milyar lira ayrıldığı belirtildi. Savunma ve güvenlik harcamaları için bütçede 1,61 trilyon lira, yatırımlar için ise 1,57 trilyon lira tahsis edildiği açıklandı. Bu bütçe, 2025’in büyük hedeflerine ulaşılması için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version