CHP’den Savunma Sanayii Fonu Tepkisi: ‘Kelime Oyunuyla Vatandaşın Aklıyla Alay Ediyorlar’

CHP’den Savunma Sanayii Fonu Tepkisi: ‘Kelime Oyunuyla Vatandaşın Aklıyla Alay Ediyorlar’

İktidarın teklifinde, savunma sanayiinin finansmanını artırmak için kredi kartı kullanıcılarından bundan sonra belirli oranda savunma sanayi katkı payı, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı, tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacağı öngörülüyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Savunma Sanayi Destekleme Fonuna Katılma Payı adı altında hazırlanan kanun teklifine tepki gösterdi.

Demir, açıklamasında “Kanun teklifinin, bir vergi kanunu teklifi olamadığı ama yeni kamu gelirleri elde etmeyi amaçlayan akla ve bilime aykırı bir teklif olduğunu” belirterek “Kelime oyunu ile vatandaş ile alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Demir, açıklamasında ilgili teklife ilişkin şu değerlendirmeleri bulundu:

-VERGİ DEĞİL! KATILMA PAYI!-

11.10.2024 tarihinde TBMM’ne AKP tarafından verilen kanun teklifi ile gündeme yeni vergi türü girdi. Adı Katılma Payı!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek basına da manşet olan bir ifade kullandı: “Yeni yasama döneminde vergi oranlarına dönük bir paket olmayacak” dedi.

-KELİME OYUNU İLE VATANDAŞLA ALAY EDİYORLAR-

Exit mobile version