CITI’den Kasım ayı tahmini

CITI’den Kasım ayı tahmini

Bloomberg’de yer alan habere göre, Citigroup ekonomistlerinden İlker Domaç’ın da aralarında bulunduğu uzmanlar, Türkiye ekonomisinde beklenenden daha derin bir yavaşlama gözlemlediklerini belirtiyor. Bu durumun, “erken bir gevşeme riskini” artırabileceği ifade ediliyor.

Ekonomistlere göre, TCMB’nin döviz kuru odaklı enflasyonla mücadele stratejisi, hizmet fiyatlarının döviz kuru değişikliklerine tepki vermemesi durumunda daha az etkili olabilir. Bu da, para politikasının etkisini sınırlayabilir.

TCMB, son toplantısında politika faizini beşinci kez sabit bıraktı ve bu durumu “parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin göz önünde bulundurulması” gerekçesiyle açıkladı. Faiz oranı, bir haftalık repo faizinde yüzde 50 seviyesinde tutuldu. Merkez Bankası, daha önceki açıklamalarında yer alan şahin duruşunu ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu korumaya devam ediyor. Ayrıca, enflasyonun belirgin ve kalıcı bir şekilde düşmeden ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yaklaşmadan sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğini vurguluyor.

Exit mobile version