Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon süreci devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon süreci devam ediyor

Bakan Şimşek’ten son dakika ‘enflasyon’ açıklaması

Yılmaz, enflasyonist baskıların azalmasının etkisiyle Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 2,47 oranında artış gösterdiğini duyurdu. Gıda fiyatlarındaki düşüş, döviz kurlarındaki ılımlı seyir ve yurtiçi talep artış hızındaki yavaşlamanın aylık enflasyonun önceki aya göre düşük kalmasında etkili olduğunu açıkladı. Bu gelişmeler sonucunda yıllık enflasyonun, bir önceki aya göre 9,8 puan azalarak yüzde 51,97’ye gerilediğini söyledi. Ayrıca, çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyon oranlarında da belirgin bir azalma kaydedildiğini ifade etti.

Ağustos ayı enflasyonu belli oldu

Yılmaz, enflasyonla mücadelede güçlü bir siyasi ve sosyal destekle ilerlediklerini belirterek, “Enflasyon konusundaki olumlu sonuçlar, ekonomik öngörülebilirliği artırmakta ve istikrar içinde büyüme hedefimize katkıda bulunmaktadır. Elde edilen pozitif sonuçların, refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini de önümüzdeki dönemde gözlemleyeceğiz” dedi.

Önümüzdeki dönemde açıklanacak güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP) ile mal ve hizmet piyasalarının daha etkin işlemesini sağlamak ve rekabeti artırmak için çeşitli politikaların devreye alınacağını belirten Yılmaz, “Bu politikalar, enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun dönemli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi amaçlıyor” şeklinde konuştu.

Exit mobile version