Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

Kütahya’da gerçekleştirilen “Kütahya İş Dünyası Buluşması” etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası ekonomik büyüme tahminleri hakkında çok önemli bilgiler aktardı.

Yılmaz, “Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu gelecek yıl, bu seneden daha iyi büyüyecek. Uluslararası kuruluşların beklentisi bu yönde. Dolayısıyla ihracatçılarımız için gelecek yıl daha olumlu bir perspektife sahibiz” diyerek, önümüzdeki yıl için umut verici ifadelerde bulundu.

Yılmaz, iş dünyası ile yapılan istişarelerin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sürdürülebilir ekonomik büyümenin detaylarına değindi. Türkiye ekonomisi, 2022 yılında %25,1 büyüme göstererek 14 yıllık bir seriyi devam ettirdiğini belirtti.

Bu yıl sonunda 264 milyar dolarlık ihracat rakamı beklediklerini ifade eden Yılmaz, hizmet ihracatının da 100 milyar doları aşacağını kaydetti. 2023 yıl sonu için enflasyonu %41,5, 2024 için ise %17,5 hedeflediklerini açıkladı.

Yılmaz, Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tam kapasite faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 20 bin yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Exit mobile version