Dev Bankadan Dolar/TL Tahmini! ‘2025 Yılı Sonunda 45 TL Olabilir’

Dev Bankadan Dolar/TL Tahmini! ‘2025 Yılı Sonunda 45 TL Olabilir’

Raporda bankacılık hisselerinin hedef fiyatları düşürülürken, faiz indirimi, enflasyon ve dolar/TL’ye ilişkin beklentiler de paylaşıldı.

Raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa beklentilerine göre daha şahin bir yol izlemesinin beklendiği vurgulandı.

Morgan Stanley, eylül ayında beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verilerine vurgu yaptığı raporda eylül ayı enflasyon rakamlarının dezenflasyon sürecine yönelik kısa vadeli riskler taşıdığını belirtti.

Banka, TCMB’nin faiz indirimlerine 2025’in ilk çeyreğinde başlamasını öngördüklerini kaydetti.

Ocak 2025’te 250 baz puanlık bir indirimle faiz indiriminin başlamasını bekleyen banka, mart ve haziran aylarına kadar kademeli olarak faiz oranlarının sırasıyla yüzde 42,5 ve yüzde 35 seviyelerine çekilmesini bekliyor.

2025’in ikinci yarısında, daha küçük adımlarla faiz indirimi yapılmasını bekleyen banka, 2025’in sonunda politika faizinin yüzde 28’e kadar düşeceğini tahmin ediyor.

Banka, TCMB’nin faiz indirimlerinin enflasyonu düşürmeye yönelik katkıları Türk Lirası’nı desteklediğini belirterek, TL’nin yerel tahvillerden daha cazip olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Raporda, “TL’nin yerel tahvillerden daha cazip olduğunu düşünüyoruz, çünkü 2025’in ilk yarısında daha yavaş bir faiz indirim döngüsü bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version