Dev Sosyal Yardım Hamlesi: Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Şimdi Daha Yüksek!

Dev Sosyal Yardım Hamlesi: Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Şimdi Daha Yüksek!

Büyük Artışın Detayları

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin yeni düzenlemeyle birlikte nasıl bir artış gösterdiğini vurguladı. Temmuz ayında memur maaş katsayısındaki güncellemeyle birlikte, yardımdan yararlanan 555 bin tam bağımlı vatandaşın evde bakımını üstlenen aile bireylerinin ödemeleri önemli ölçüde yükseltildi. Bu kapsamda, her bir yardım alan kişiye aylık olarak 9.077 TL ödenecek.

Aile Bütünlüğünü Destekleme Vizyonu

Bakan Göktaş, bu artışın sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, aile bütünlüğünü korumak ve bakıma muhtaç bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla yapıldığını belirtti. Bakan, toplumsal adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda hazırladıkları sosyal hizmet modellerinin tüm bireylere ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Ocak-Temmuz 2024 döneminde toplamda 30.2 milyar TL’lik Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Ödemelerin Hayırlı Olması Temennisi

Bakan Göktaş, yapılan bu yüksek miktardaki ödemelerin engelli vatandaşlar ve aileleri için büyük bir destek olacağını ve bu yardımların her bir bireyin yaşamına olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu yeni düzenlemenin toplumsal refahı artırma yönündeki hedeflere önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Exit mobile version