Doğayla iç içe olmak isteyen tatilcilere kötü haber!

Doğayla iç içe olmak isteyen tatilcilere kötü haber!

Yaz gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Havaların ısınmasıyla beraber, tatil planları için kolları sıvayan vatandaşlar, bütçe dostu seçeneklere yöneliyorlar. Bu yılın gözdesi ise kamp çadırları oldu. Doğayla iç içe olmak isteyenler, otel yerine kamp alanlarını tercih ediyor. Bütçe dostu bir tatil arayışında olan vatandaşlar, çadırlı tatil seçeneğine yöneliyorlar. Ancak kamp alanlarında konaklama planı yapan tatilciler için kamp alanlarının ücretini ve kamp için gerekli olan malzemelerin fiyatlarını anadolugazete.com.tr olarak araştırdık… İşte detaylar…

Muğla ve Antalya’nın turistik merkezlerindeki lüks otellerde konaklama ücretleri yüksek olduğu için tatil yapma imkanı bulamayan tatilciler, Muğla ve Antalya’nın çam ormanlarındaki kamp alanlarında tatili tercih ediyorlar.

Çadır kampı için gerekli olan materyaller; çadır, mat ve uyku tulumu, soğutucu çanta ve buzluk, katlanılabilir masa- sandalye, matara, kamp lambası, boyun yastığı, piknik örtüsü, outdoor çanta ve ilk yardım setinin bulunması gerekiyor.

Kampın keyifli ve güvenli geçmesi için en önemli ekipman çadırdır. Büyüklüğüne göre seçeceğiniz kamp çadırının, UV ışınlarına, yağmura ve rüzgara karşı dayanıklı olması gerekiyor. 4 kişilik bir çadırın maliyeti 10-30 bin TL arasında değişiyor. Çadırın kalitesine göre de fiyat artıyor.

Mat ve uyku tulumları rahat uyuma ortamını sağlayacak önemli parçalardan bir tanesi. Toprakla olan direk teması keseceğinden kişinin sağlığı açısından da koruyucu oluyor. Uyku tulumlarının fiyatı ise 600-4 bin lira arasında.

Kamp yaparken yanınıza alacağınız pratik yiyecekleri ve içecekleri muhafaza etmeniz için soğutucu çantaların bulunması gerekiyor. Soğutucu çantaların fiyatı ise 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor.

Exit mobile version