Dogecoin’de büyük yükseliş beklentisi: 0,37 dolara ulaşabilir mi?

Dogecoin’de büyük yükseliş beklentisi: 0,37 dolara ulaşabilir mi?

Son bir haftada Dogecoin, %22’lik etkileyici bir artış gösterirken, 24 saatlik işlem hacmi %35 artarak 1,9 milyar dolara yükseldi. Şu anda yaklaşık 0,14 dolar seviyesinde işlem gören DOGE, son 24 saatte %3 oranında bir artış kaydetti. Coinglass verilerine göre, kısa vadeli vadeli işlemlerle ilgilenen yatırımcılar satış baskısı hissetse de, uzun vadeli yatırımcılar iyimserliğini koruyor. Bu durum, birçok yatırımcının DOGE fiyatının yakında yükseleceğine inandığını gösteriyor.

Dogecoin’in potansiyelini gösteren önemli bir veri ise, dolaşımdaki DOGE miktarının %81’inin şu anda kârda olması. Bu, 7 Temmuz 2024’ten bu yana ilk kez bu seviyeye ulaşan bir kâr oranı. İlginç bir şekilde, 30 gün boyunca elinde tutan kısa vadeli yatırımcılar, 365 gün boyunca elinde tutan uzun vadeli yatırımcıları kâr açısından geride bıraktı. Bu durum, yatırımcıların kazançlarını güvence altına almak için strateji değişikliğine gittiğine işaret ediyor.

Kısa vadeli olumlu görünümün yanı sıra, analistler Dogecoin’in uzun vadeli geleceği konusunda da iyimser. Ünlü kripto yatırımcısı Crow, Dogecoin’i Bitcoin ile karşılaştırarak, ileride 1 dolar seviyesini aşabileceğini öne sürdü. Bu görüş, son dönemde büyük yatırımcıların (balinaların) hareketleriyle de destekleniyor. Bir yatırımcının Robinhood Markets aracılığıyla 155,11 milyon DOGE (21,65 milyon dolar değerinde) satın alması, Dogecoin’in geleceğine olan güvenin arttığını gösteriyor.

Dogecoin’in fiyat eğilimleri analiz edildiğinde, son dönemde yükseliş eğilimi gösterdiği görülüyor. Aynı zamanda, yükselen 50 günlük hareketli ortalama, kısa vadeli güçlü bir momentumun olduğunu işaret ediyor. Bununla birlikte, Fibonacci düzeltme aracına göre, fiyatın 0,1322 dolar seviyesine kadar gerileyebileceği bazı düşüş sinyalleri de mevcut.

Eğer yükseliş trendi devam ederse, analistler Dogecoin fiyatının 0,37 dolara doğru toparlanabileceğini ve önümüzdeki iki hafta içinde sırasıyla 0,18 dolar, 0,23 dolar ve 0,29 dolar seviyelerini görebileceğini düşünüyor.

Exit mobile version