Döviz ve borsanın defteri dürüldü! Kendinizi hazırlayın, çok sert düşüş kapıda

Döviz ve borsanın defteri dürüldü! Kendinizi hazırlayın, çok sert düşüş kapıda

Yeşilada, Türkiye ekonomisinin yabancı yatırımcılar için sunduğu cazip fırsatların Borsa İstanbul’daki yükselişi desteklediğini belirtti. Ancak son dönemdeki ekonomik gelişmeler, bu iyimser tabloyu tehdit eden faktörler olarak öne çıkıyor.

“Şu anda karşımızda olumsuz haberlerle dolu bir tablo var,” diyen Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı sıkı para politikalarının etkilerine dikkat çekti.

Uzmanlar, büyük ölçekli kurum ve şirketlere yönelik artan vergi düzenlemelerinin, Borsa İstanbul’da olumsuz etki yaratacağına inanıyor. Yeşilada, bu değişikliklerin şirket kazançları ve mali tablolar üzerinde baskı oluşturacağını vurgulayarak, “Kazançlar çok sert düşecek” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim kararının ardından global yatırımcıların ilgisinin altına kaydığına dikkat çeken Yeşilada, bu durumun gelişmekte olan piyasalara olan yatırım akışını artırabileceğini belirtti. Ancak, Türkiye’deki sıkı para politikalarının 2024 sonuna kadar devam edeceğini öngördü.

Yeşilada, Türkiye’deki çalışan ve emeklilerin maaşlarında ciddi bir gerileme olacağını öne sürerken, yılbaşında yapılacak zamların sınırlı kalacağına dikkat çekti. “Orta ve düşük gelirli vatandaşlar için zorlu bir dönem başlıyor,” dedi.

Exit mobile version