Dünya devi Türkiye’de bu arabayı 600 bin liraya satacak! Otomotiv sektörüne bomba gibi düşen haber

Dünya devi Türkiye’de bu arabayı 600 bin liraya satacak! Otomotiv sektörüne bomba gibi düşen haber

Araba fiyatları rekor kırarken ikinci el arabalarda bile fiyatlar zirveye tırmanmaya devam ediyor. Bu durumda otomobil devi düşük fiyata sıfır otomobil planı ile araba almak isteyenleri umutlandırdı. Çinli otomobil devi BYD’den güzel haber!

Çin merkezli otomotiv devi BYD, yeni elektrikli modeli Atto 2’yi Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. 400 km menzile sahip olan bu araç, vergisiz 13.500 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Elektronik mühendisi Ferhat İnçal’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara göre, BYD’nin Atto 2 modelinin Türkiye’de 600.000 TL civarında bir fiyatla satılması bekleniyor. Bu fiyat, %10 ÖTV ve %20 KDV’nin eklenmesiyle hesaplanmış durumda.

İnçal, daha önce de BYD’nin araç başına imalat maliyetlerini 8.000 doların altına çektiğini iddia etmiş ve bu iddiası üzerine eleştirilmişti. Ancak Atto 2’nin uygun fiyatı, BYD’nin maliyet avantajını ve piyasadaki rekabet gücünü gözler önüne seriyor. İnçal, BYD’nin plastik ve cam dışında tüm parçaları kendisinin ürettiğini belirterek, şirketin bu sayede maliyetleri minimize ettiğini vurguladı. Ayrıca, BYD’nin Türkiye’ye yatırım yapması halinde yerli otomobil Togg başta olmak üzere diğer yerli üreticilere büyük zarar verebileceğini öne sürdü.

BYD’nin Türkiye’deki varlığı, elektrikli araç pazarında önemli bir değişim yaratabilir. Şirketin Manisa’da kuracağı fabrikayla birlikte uygun fiyat politikası ve yüksek teknolojili araçlarının, Türk tüketicilerinin dikkatini çekmesi bekleniyor.

Exit mobile version