Düşük Faizli Kredi Özel Bankalara Da Sıçradı! Ziraat Bankası’ndan Sonra Faizleri Yüzde 2,89’a İndirdi: Ev Almak İsteyenler Dikkat, Tarih Verildi

Düşük Faizli Kredi Özel Bankalara Da Sıçradı! Ziraat Bankası’ndan Sonra Faizleri Yüzde 2,89’a İndirdi: Ev Almak İsteyenler Dikkat, Tarih Verildi

Ziraat Bankası’nın ardından Akbank da faiz indirimine gitti ve ilk defa ev alacaklar için yüzde 2,89 faiz oranıyla yeni bir konut kredisi kampanyası başlattı. Halihazırda evi olanlar için ise faiz oranı yüzde 3,02 seviyesinde. Faizlerdeki bu düşüş, konut kredisi ile ev sahibi olmayı planlayanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Ancak diğer bankaların da benzer faiz indirimleri yapıp yapmayacağı merak konusu.

Konu hakkında Milliyet’e görüşlerini paylaşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, faiz oranlarının yıl sonuna kadar özel bankalarda da yüzde 3 seviyelerinin altına düşmesini beklediklerini belirtti. Özel bankaların şu anda genellikle yüzde 3 seviyelerinin üzerinde faiz oranları sunduğunu ifade eden Özelmacıklı, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin devam etmesi halinde bu bankaların da faiz oranlarını aşağı çekmesinin olası olduğunu söyledi. Özelmacıklı’nın değerlendirmesi şu şekilde:

“Özel bankalarda şu anda faizler genel olarak yüzde 3 seviyelerinin üzerinde. Yıl sonuna kadar Merkez Bankası’nın faizlerde yapacağı indirim sonrasında özel bankalarda faiz oranlarının yüzde 3 seviyelerinin altına düşmesini bekliyoruz.”

Mustafa Hakan Özelmacıklı, özellikle Avrupa ve ABD’deki faiz kararlarının ardından Türkiye’nin döviz bazlı borçlanmasının daha kolay hale gelmesini beklediklerini belirtti. Bu çerçevede orta vadede faizlerin daha da düşebileceğini öngörüyor:

“Beklentiler nispeten özellikle Avrupa ve ABD’deki faiz kararları sonrasında ülkemizin döviz bazlı borçlanmasının daha kolay olacağı çerçevesinde değerlendiriliyor. O nedenle beklentiler orta vadede faizlerin biraz daha düşeceğine yöneliktir.”

Exit mobile version