E-Devlet şifresi sayesinde kimse sizi evden atamayacak! Kirada yeni dönem başladı: Bakan Şimşek açıkladı

E-Devlet şifresi sayesinde kimse sizi evden atamayacak! Kirada yeni dönem başladı: Bakan Şimşek açıkladı

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yerini kararlar alınmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklama ile birlikte kirada yeni dönem için düğmeye basıldı. E-devlet sistemi üzerinden yapılan kira sözleşmeleri kiracıları koruma altına alıyor. İşte tüm detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiracılar ve ev sahipleri için büyük bir kolaylık sağlayacak yeni bir uygulamanın duyurusunu yaptı. Reform niteliğinde olduğu belirtilen bu düzenleme ile kira sözleşmelerinin e-Devlet platformu üzerinden yapılabilmesi sağlanacak. Şimşek’in açıklamasına göre, bu adım bürokrasiyi azaltmayı, işlemleri kolaylaştırmayı ve vatandaşlara güvenli bir işlem ortamı sunmayı hedefliyor.

Yeni uygulama sayesinde, kiracı ve ev sahibi, devletin güvenilir platformunda sözleşme oluşturma imkânına sahip olacak. Yıl sonuna kadar emlakçılar için de hizmete açılması beklenen uygulama, tarafların dijital ortamda güvenli bir şekilde işlem yapabilmesini kolaylaştıracak.

Şimşek, “Vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak bu sistemle hem kiracı hem de ev sahibi kazançlı çıkacak” diyerek, uygulamanın faydalarına vurgu yaptı. Kira sözleşmelerinin dijitalleşmesi, hem zamandan tasarruf sağlarken hem de taraflar arasındaki iletişimi ve anlaşmaları kolaylaştıracak.

Exit mobile version