e-Devlet’ten Başvurmak Yetiyor: 15 Ekim’de Hesaplara Yatacak

e-Devlet’ten Başvurmak Yetiyor: 15 Ekim’de Hesaplara Yatacak

Aile Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sunduğu sosyal yardım fırsatlarını genişletmeye devam ediyor. Evde bakım maaşı, en çok talep gören yardımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bakanlık, evde bakım maaşı için yeni başvuruların açıldığını duyurdu. E-devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuru yapanlar, ödemelerini Ekim ayında alabilecek.

Evde bakım maaşı alabilmek için belirli şartlar bulunuyor. Bu ödeme, bakıma muhtaç kişi yerine ona bakan yakınlarına sağlanıyor. Yüzde 60 ve üzeri raporu bulunan hasta, yaşlı ya da engelli bir yakınının bakımını üstlenen ve hane içindeki kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlar bu yardımdan faydalanabiliyor. Bakıma muhtaç kişinin sağlık raporunun, tam teşekküllü ve SGK onaylı hastaneler tarafından verilmesi gerekiyor.

Evde bakım maaşı ödemelerinden yararlanmak oldukça basit. E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan başvuru formunu doldurarak veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat başvuru yaparak sürece dahil olabilirsiniz.

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı 9077 TL’ye yükseldi. Ocak ayına kadar ödemeler bu tutar üzerinden devam edecek. Her ayın 15’inde başlayan ödemeler, 30’una kadar sürüyor. Ödemeler genellikle PTT veya başvuru sırasında belirttiğiniz Ziraat Bankası IBAN numaranıza aktarılıyor.

Exit mobile version