Elektrikli otomobillere ÖTV indirimi geliyor! Oranlar belli oldu: Hangi modele ne kadar indirim gelecek?

Elektrikli otomobillere ÖTV indirimi geliyor! Oranlar belli oldu: Hangi modele ne kadar indirim gelecek?

TBMM başkanlığına sunulan kanun teklifi doğrultusunda şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi getirileceği belirtildi. Kanun teklifini kabul edilmesi durumunda Plug-in Hybrid otomobilleri kapsayacak özel tüketim vergisi oranının %30’a kadar düşeceği aktarıldı.

Otomobil Gazetecisi Emre Özpeynirci, konu hakkında detayları paylaştı. Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olan Toyota C-HR model aracın teşvikten yararlanamayacağını belirten Özpeynirci, diğer yerli modeller için 2 yıldır Matrak güncellemesi yapılmadığına işaret ederek sadece ithal markaların teşvik kapsamında olduğunu vurguladı.

Bugünkü araç fiyatlarına ve teknik özelliklerine baktığımızda ÖTV’si %80’den %30’a düşecek olan tek modeli BYD Seal U DM-I olduğu aktarıldı. ÖTV’si %80’den %60’a kadar düşecek olan modeller ise BMW X1 xDrive30e, SKODA Kodiaq 1.5 TSI (204 PS) PHEV ve DSG DS-9 E-TENSE 250 olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanı sıra henüz WLTP datası (menzil) kesinleşmemiş veya güncelleme ile bu teknik tanıma girebilecek ve ithali yapılabilecek araçlar olarak da AUDI A3 PHEV, MG E-HS PHEV, CHERY PHEV, DS4, DS7 PHEV, HYUNDAI Tucson PHEV, KIA Sportage PHEV, OPEL Astra PHEV, OPEL Grandland PHEV, CITROEN C5 PHEV, VOLKSWAGEN Golf PHEV olduğu sıralandı.

Exit mobile version