Elinde dolar olanlar satıp bunu alsın! Şu anda en güvenilir enstrüman… İslam Memiş altın yerine onu önerdi

Elinde dolar olanlar satıp bunu alsın! Şu anda en güvenilir enstrüman… İslam Memiş altın yerine onu önerdi

Memiş, piyasalarda düşük fiyatların alım fırsatları sunduğunu, ancak yatırımcıların bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Düşük fiyatların cazip görünse de risklerin halen var olduğunu ifade eden Memiş, yatırım kararlarını uzun vadeli planlamanın önemine dikkat çekti. Özellikle borsanın tehlikeli sularda dolaştığını belirterek, “8700 altına sarkması durumunda 8400’e kadar bir alan açıldı. 12 bin puan hedefine sıkça vurgu yapıyorum” dedi. Orta ve uzun vadeli yatırımcıların endişe etmemesi gerektiğini de ekleyerek, bu süreçte sabırlı olmanın önemine vurgu yaptı.

Memiş’in dolar ve euro değerlendirmelerinde ise dikkat çeken açıklamalar yer aldı. Dolar/TL kurunun güçlü bir duruş sergilediğini belirten analist, Euro’nun parite etkisiyle daha düşük kaldığını ve bu durumun döviz yatırımı yapmayı düşünenler için fırsat yaratabileceğini ifade etti. “Döviz yatırımı yapmayı düşünenler için Euro’nun daha düşük kaldığını bilmeleri önemli” diyen Memiş, “En güvenilir enstrüman şu anda Euro” dedi.

Altın yatırımcılarına yönelik açıklamalarda da bulunan İslam Memiş, altın fiyatlarındaki direnç seviyelerine dikkat çekti. Ons altın fiyatlarında 2730 ve 2780 dolar seviyelerinin önemli olduğunu ifade eden Memiş, bu direnç seviyelerinin henüz kırılmadığını, dolayısıyla altın alımına şu an için uygun bir zaman olmadığını belirtti. Gram altın fiyatlarında rekorların görüldüğünü ve 3135 liraya kadar yükseldiğini hatırlatan analist, ons altın fiyatlarını takip etmenin gram altın alımında büyük önem taşıdığını vurguladı. “Altın tarafında uzak durmaya devam ediyoruz. Alım seviyeleri henüz oluşmadı. Teknik olarak kar satışları yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gram altın alırken ons altını takip etmekte fayda var. Teknik olarak ons altında beklediğim düşüşler, gram altın fiyatlarına da yansıyacaktır. Bu seviyelerden gram altın almayı düşünmüyorum” dedi.

Memiş, altın ve gümüş tutan yatırımcılara da tavsiyelerde bulundu. Elinde altın veya gümüş bulunduranların aceleci olmaması gerektiğini belirterek, ihtiyaç yoksa bu enstrümanları satmamalarını önerdi. Özellikle Aralık ve Mart ayları arasında pozisyon alımından kaçınılması gerektiğini söyleyen Memiş, bu dönemde altın ve gümüş alımına karşı olduğunu vurguladı. “Önce kar satışları olacak, ardından yeni rekorları konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version