Emekli maaşında son viraj dönülüyor! En düşük emekli maaşında beklenen zam ortaya çıktı

Emekli maaşında son viraj dönülüyor! En düşük emekli maaşında beklenen zam ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti’nin ekonomi kurmayları geçtiğimiz hafta içerisinde bir araya gelirken konu hakkında detaylı bir çalışma yürüttü. İşte emekli zamları ile ilgili son gelişmeler…

Türkiye Gazetesi’nde yer alan açıklamalarda doğrultusunda çalışmanın bu hafta yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması beklenen teklifi ile birlikte kabine toplantısının yapılması ile birlikte yeni rakamlarda açıklanmış olacak. Yeni hafta içerisinde meclise sunulacak olan teklif aynı hafta meclis görüşmeleri ile netlik kazanacak.

Kök aylıkların arttırılmasına yönelik yapılacak toplantı emeklilerin lehine olurken bu formül en düşük primi ödeyenler de yüksek prim ödeyenlerin arasındaki farkın ortadan kaldırılmasını sağlayacak. Bu durum emekliler arasında adaletsizliğe neden olurken tüm emeklilere seyyanen zam yapılması fikri tartışılıyor. Fakat bu durumun hazineye getireceği ek yüke dikkat çekilirken formülün uygulanmasına da sıcak bakılmıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Emekliye zam düzenlemesi doğrultusunda geçtiğimiz hafta gelen bir soruya henüz çalışmaların tamamlanmadığı yönünde açıklama yaptı. Güler, etki analizine ilişkin rapor çıkmazken hafta başında durumun netleşeceğini işaret etti. Emekli maaşlarına zam yapılmasının yanı sıra refah payı beklentisi sürdürülürken bu duruma karşılık kabine toplantısına son açıklamaları ile birlikte durum netleşecek.

Exit mobile version