Emekli olup çalışanlar dikkat: Emekli maaşınız kesilebilir! Meğer işverenler primleri böyle yatırmalıymış

Emekli olup çalışanlar dikkat: Emekli maaşınız kesilebilir! Meğer işverenler primleri böyle yatırmalıymış

Yenisafak’ta yer alan habere göre, emekli olduktan sonra işe giren emeklilerin dikkat etmesi gereken bir ayrıntı var. İşveren çalışan için sigorta başvuru yaparken iki tane kod bulunuyor. Emekli olduktan sonra tekrar çalışanların 02 kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi’nden girişinin yapılması zorunlu. Bunun yerine 01 kodlu Tüm Sigorta Kolları üzerinden kayıt gerçekleştirilirse emekli maaşınızın bir süre sonra kesileceği anlamına geliyor.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, sehven de olsa emekli çalışanların bu tür sıkıntılar yaşayabileceğini ifade ederek bu durumla karşılayan kişinin hemen sigorta işlemini yapan şirkete başvurarak, hatalı girişin düzeltilmesini istemesini önerdi.

Çalışan emekli işverenin gerekli düzeltmeyi yapmasının ardından bağlı bulunduğunuz SGK’ya giderek bu durumu bildirmesi gerekiyor. Emin Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre kişinin SGK’ya giderek emekli aylığının bir kayba uğramadan ödenmesini talep etmesi gerekiyor. Bu işlemi yapan kişiler kesilen maaşının tamamını 20-25 gün gibi bir süre içerisinde alabiliyor.

Diğer yandan Emin Yılmaz, Tüm Sigorta Kolları’nda yüzde 37,5, emekli çalışanda ise yüzde 32 prim kesildiğini hatırlatarak, “Eylülden itibaren iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle bu orana yüzde 0,25 ekleme yapılacak” dedi.

Exit mobile version