En düşük emekli maaşına iyileştirme geliyor! Ak parti hazırlığa başladı: O rakama çıkması bekleniyor

En düşük emekli maaşına iyileştirme geliyor! Ak parti hazırlığa başladı: O rakama çıkması bekleniyor

10.000 TL tutarında maaş alan 3 milyon emekli dört gözle müjdeli bir haber bekliyor. AK Parti cephesinden gelen ilk formül en düşük emekli maaşının 10.000 TL’den 12.000 TL’ye yükseltmek oluyor. 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte en düşük emekli maaşının %24,73 oranında zamdan yararlanamayacağı belirtildi. Kök maaş üzerinden yapılan zam oranlarının en düşük emekli maaşı alanların emekli maaşlarına yansımada gerekçesiyle AK Parti cephesi harekete geçti.

AK Parti yönetimi hafta içerisinde en düşük emekli maaşını en az 12.000 TL olması ile ilgili hazırlık raporunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak. Onay verilmesi durumunda çalışma ivedilikle meclis gündemine taşınacak. Düzenlemenin Temmuz ayı içerisinde mecliste kabul edilmesi bekleniyor. AK Parti kurmayları bankalardan en düşük emekli maaşı ile ilgili mali raporları istedi.

Emekli maaşlarını getirilecek artış ile birlikte kaç kişinin bu rakamlardan etkileneceği ile ilgili raporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.Başkan Erdoğan’ın 2024 yılının emekli yılı olacağı açıklamasının ardından 25 Ocak’ta en düşük emekli aylığı 10.000 TL’ye yükselmişti. Yapılan düzenlemeye onay çıkması durumunda 2024 yılında en düşük emekli maaşı alanlar 2 kez iyileştirme alacak.

Exit mobile version