Ev Hanımlarına Emeklilik İçin Yeni Düzenlemeler Yolda! Prim Desteği Sağlanacak

Ev Hanımlarına Emeklilik İçin Yeni Düzenlemeler Yolda! Prim Desteği Sağlanacak

Hükümet, “Aile Koruma Kalkanı” adını verdiği yeni paket ile ev hanımlarına hem sosyal güvence hem de emeklilik imkanı tanımaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, hiç sigortası bulunmayan ve çalışma imkanı olmayan ev hanımlarına prim desteği sağlanarak, emekli olmalarının önü açılacak. Üstelik yıpranma hakkı da devreye girecek, bu sayede erken emeklilik fırsatları sunulacak.

Ev hanımlarının yanı sıra Bağkurlu sigortalılar için de emeklilik yaşını öne çekecek düzenlemeler geliyor. Meclisin ilk gündem maddelerinden biri olacak bu değişiklikle, Bağkurlulara 5 yıl erken emeklilik şansı tanınacak. Bu düzenleme ile sosyal güvenlik sisteminin daha geniş bir kitleye hitap etmesi amaçlanıyor.

Ev hanımlarının yanı sıra çalışan anneler için de erken emeklilik olanakları getiriliyor. Yeni düzenlemeye göre, çocuk sayısına göre erken emeklilik fırsatları annelere sunulacak. Ayrıca, sigortadan önce dünyaya gelen çocuklar için doğum borçlanması imkanı sağlanacak. Bu kapsamda, prim kazanma sürecini hızlandıracak çalışmalar da yapılacak.

Ev hanımları ve çalışan anneler için beklenen bu düzenlemeler, Meclisin açılmasıyla birlikte 1 Ekim 2024 tarihinde gündeme alınacak. Kadınlar, prim ödemelerinin 2/3’ünü kendileri karşılarken, kalan 1/3’ü devlet tarafından desteklenecek. Bu şekilde, kadınların sigorta ve emeklilik sistemine daha kolay dahil olmaları sağlanacak.

Exit mobile version