Ev Sahipleri Dikkat, Maliye Hazırlıklara Başladı! Sadece İstanbul’da 750 Bin Adet Var: 2025’te Devreye Girecek

Ev Sahipleri Dikkat, Maliye Hazırlıklara Başladı! Sadece İstanbul’da 750 Bin Adet Var: 2025’te Devreye Girecek

Türkiye genelinde 1,5 milyondan fazla boş konut bulunduğu, bunların 750 bininin İstanbul’da yer aldığı belirtiliyor. Ancak birçok dairenin aslında boş olmadığı, kontrat yapılmadığı için resmi kayıtlarda boş göründüğü ifade ediliyor. Kayıt dışı kiralama yöntemleri nedeniyle bu dairelerin kiracıları olduğu halde boş olarak göründüğü vurgulanıyor.

Türkiye Gazetesi’ne açıklama yapan Avukat Ercan Aslan, Maliye’nin bu yeni düzenlemesiyle birlikte ev sahiplerine dava açmak isteyenlerin sayısında artış gözlendiğini belirtti.

Emlak sektörü temsilcilerinden Murat Gözüpek, bazı ev sahiplerinin kiracılarına, kiranın bir kısmını bankaya, bir kısmını ise elden ödemeleri yönünde tekliflerde bulunduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira ödemelerinin elden yapılması durumunda ağır cezalar uygulanacağını duyurdu. Ödemelerin banka ya da PTT aracılığıyla yapılmasının zorunlu hale getirileceği belirtilirken, kurallara uymayanlara işleme konu tutarın yüzde 10’u oranında özel usulsüzlük cezası kesileceği ifade edildi.

Exit mobile version