Ev Sahipleri Şimdi Yandı: Dava Açan Kiracı Rekor Tazminat Kazandı

Ev Sahipleri Şimdi Yandı: Dava Açan Kiracı Rekor Tazminat Kazandı

ZAMAN AŞIMI İDDİASI

Yüklenici firmanın projelendirme, malzeme seçimi veya uygulamada yaptığı hatalarla işi gerekli özeni göstermeden gizli ayıplı olarak ifa ettiği kaydedilen kararda, “Taşınmazı eksiksiz ve ayıpsız olarak teslim etmek zorunda olan davalının eksik ve ayıplı işlerin giderilmesi için 420 bin lira ayıp giderim bedelinden davacılara karşı sorumlu olduğu anlaşılmıştır. Bu kapsamda, davanın kabulüyle 420 bin liranın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiliyle davacılara tapudaki payları oranında ödenmesine karar vermek gerektiği sonucuna varıldı” ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme sürecinde bina yapsatçısı firma avukatı, bağımsız bölümlerin inşaat aşamasında teslim edildiğini ve dava açılmadan önce 5 yıllık zaman aşımının dolduğunu savundu. Ayrıca, bina üzerindeki mantolama ve sıva çatlaklarının, daire sahiplerinin yanlış uygulamaları nedeniyle oluştuğunu ileri sürdü. Balkonların kimyasal yıkamalardan zarar gördüğünü ve su oluklarının periyodik olarak temizlenmediği için tıkandığını iddia eden firma, kendilerinin sorumlu tutulamayacağını belirtti.

Mülk sahiplerinin avukatı Güney Çağatay Öz, ayıplı mallar konusunda mağdur tarafların her zaman haklarını aramaları gerektiğini belirterek, “Biz bu davada binadaki ayıplı bölümleri detaylı olarak açıkladık. Mahkeme de bilirkişiyle birlikte binada yaptığı incelemede binadaki hataları yerinde gördü. Mülk sahipleri her daireye ayrı ayrı olmak üzere toplamda 420 bin lira tazminat almaya hak kazandı” dedi.

Exit mobile version