Fed Başkanı sinyali verdi altın fırladı! Gram altın biriktirenler parasına para kattı

Fed Başkanı sinyali verdi altın fırladı! Gram altın biriktirenler parasına para kattı

FED Başkanı Jerome Powell’den faiz indirimlerine yeşil ışık yakıldı. Gram altın biriktiren yatırımcıların yüzünü güldüren açıklama geldi. Fırlayan gram altın karşısında yatırımcılar parasına para kattı. İşte o rakamlar…

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole toplantısında verdiği faiz indirimi sinyali, altın piyasasını adeta canlandırdı. Powell’ın “Politikayı ayarlama zamanı geldi” açıklamasının ardından ons altın yüzde 1,25 yükselerek 2.517 dolar seviyesine çıkarken, gram altın da yüzde 1,63 artışla 2.751 liraya fırladı. Altın biriktiren vatandaşlar bu ani yükselişle kazançlarını artırdı. İşte altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren Powell’ın açıklamalarından öne çıkan detaylar:

Powell, Jackson Hole toplantısında yaptığı konuşmada, faiz indirimlerinin artık daha yakın olduğunu işaret etti. Faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının verilere dayalı olarak yapılacağını belirten Powell, enflasyonun hedeflerine yaklaştığını ve ekonominin güçlü iş gücü piyasası ile dengede kalacağını ifade etti.

Powell’ın konuşmasının ardından ons altın hızlı bir yükselişle 2.517 dolara çıkarken, gram altın da 2.751 liraya ulaştı. Özellikle altın yatırımcıları bu gelişmelerden kazançlı çıktı. Powell’ın açıklamaları altın fiyatlarını desteklerken, yatırımcılar da piyasalardaki bu hareketliliği fırsata çevirdi.

Exit mobile version