Gayrimenkul sektöründe bir ilk: Çeyrek ev satışı başladı! Dairenin üçte birine sahip olmak ister misiniz?

Gayrimenkul sektöründe bir ilk: Çeyrek ev satışı başladı! Dairenin üçte birine sahip olmak ister misiniz?

2017 Eylül ayında 2 bin 363 TL olan metrekare fiyatları 2024 yılının Ağustos ayı itibarıyla 29 bin 732 TL’ye ulaştı. 2017 Ağustos ayında 100 metrekareli bir konut almak için ödenecek 236 bin 328 TL’lik ortalama bir tutar, 2024 Ağustos ayındaki kira ve kiranın faiz getirisi dahil değeri 3 milyon 350 bin 650 TL oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göreyse, ev sahipliği oranı 2010 yılında yüzde 60 seviyesinden 2023 yılında yüzde 56,2 seviyesine geriledi.

Gercekgundem’de yer alan habere göre, Merkez Bankası’nın olası bir faiz indiriminde konut fiyatlarının ciddi bir şekilde artacağına söyleyen yatırım uzmanı Mert Başaran, vatandaşların ortaklaşa ev satın almaya başladığını söyledi. Mert Başaran’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Bu tarihte ilk defa oluyor! Yeni fark ettim bunu. Ben kendi çevreme yaptırıyordum bunu. Şimdi görüyorum ki büyük şirketler de yapmaya başladı. Bakın eskiden düğünlerde tam altın takılıyordu. Sonra takamayınca işte yarımlar, çeyrekler çıkmaya başladı. Son dönemde çeyrekler takılamamaya başladı, gram takılmaya başladı. Şimdi ise artık yarım gramlar falan konuşuluyor.

Bu durum dikkat çekici bir şekilde ev işine yansıdı. O kadar fiyatlar uçtu ki son 3-4 yılda… Bir ev 6-7 milyon oldu. Ben de kendi çevreme, özellikle çalışan beyaz yakalı gençlere ‘Ev alamıyorsunuz, ortak ev alın’ tavsiyeleri veriyordum. Yani 600’er bin TL vererek ortak oluyorlar. Eskiden danaya giriliyordu böyle şimdi eve giriliyor.

Olacak şey değil! Ancak bu o kadar ilerledi ki geçtiğimiz hafta büyük bir inşaat şirketi bunu büyük bir proje olarak aldı. Evler artık böyle satılmaya başlandı. Artık yarım yarım, çeyrek çeyrek ev satışları başladı. Hatta yarın bir gün 10’da 1 ev almaya gideceksiniz. Bunu da büyük şirketler yapmaya başladı.”

Exit mobile version