Gram altın biriktirenler sevinçten havalara uçuyor! Gram altın fiyatı yüzde 926 arttı

Gram altın biriktirenler sevinçten havalara uçuyor! Gram altın fiyatı yüzde 926 arttı

Son günlerin en tartışılan konularının başında gelen altın fiyatları yatırımcısının da yüzünü güldürüyor. Piyasalardaki hareketlilik devam ederken yatırım aracı olarak altını tercih edenlerde fiyatların yükselmesi ile büyük kazanç sağlıyor. Gram altın rekora koşarken piyasalardaki son gelişmeler de dikkatle inceleniyor. FED faiz indirimi ile birlikte altın piyasası da hareketli günler yaşıyor. Yılların eskitemediği yatırım aracı altın ivme kazanırken yatırımcısına da yüzde 926 kazandırdı. İşte altın piyasasındaki son gelişmeler…

Altın fiyatları, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi sürecine girmesiyle yükselmeye devam ediyor ve yatırımcısına büyük kazanç sağlıyor. 20 Eylül Cuma günü altının ons fiyatı 2 bin 622 dolara ulaşarak rekor kırarken, gram altın Türkiye’de 2 bin 875 TL ile tarihi zirveyi gördü. Aynı dönemde Cumhuriyet Altını ise 20 bin TL’ye yaklaşarak 19 bin 650 TL seviyesinden işlem gördü. Uzmanlar, altın yatırımcılarının bu fiyat hareketlerinden fazlasıyla kazançlı çıktığını belirtiyor.

Son yıllarda küresel ve bölgesel çatışmalar, Çin ekonomisindeki yavaşlama ve ABD’nin faiz politikaları altın talebinde adeta patlama yarattı. Bu durum, altın fiyatlarının dünya genelinde hızla yükselmesine neden oldu. Türkiye’de gram altın fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 47 oranında artarken, son 5 yıllık süreçte yatırımcısına yüzde 926 oranında kazanç sağladı. Altının bu muazzam artış grafiği, uzun vadede altın biriktirenleri sevindirdi.

Uzmanlar, Türkiye’de altının her zaman birincil yatırım aracı olarak kalacağını vurguluyor. Hem bireysel yatırımcılar hem de devlet için altının stratejik bir varlık olduğunu belirten ekonomistler, altına yönelik talebin artmasının ülke ekonomisine katkı sağladığını ifade ediyor. Türkiye’nin altın ithalatı yapmasının, uzun vadede cari açığa neden olmayacağına dikkat çeken uzmanlar, “Altın, ülke içinde tasarrufları güçlendirir ve gerektiği zaman TL’ye dönüştürülerek yerel para biriminin pozisyonunu da destekler,” diyor.

Exit mobile version