Gram Altın Yeni Haftaya Zirvede Başladı! 26 Ağustos 2024 Güncel Altın Fiyatları

Gram Altın Yeni Haftaya Zirvede Başladı! 26 Ağustos 2024 Güncel Altın Fiyatları

Geçtiğimiz hafta, FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarına ilişkin yaptığı açıklamalar, altın piyasasında büyük yankı uyandırdı. Powell’ın “Politika faizinde ayarlamalar yapmanın zamanı geldi” şeklindeki sözleri, gram altının değer kazanmasına neden oldu. Cuma günü bu açıklamaların etkisiyle gram altın 2.743 TL seviyesini aşarak zirveye ulaştı.

Piyasalar, yeni haftaya girerken Powell’ın açıklamalarının etkilerini dikkatle izliyor. Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta boyunca yükseliş trendinde kalmış ve yeni haftanın ilk işlem gününe de bu yüksek seviyelerde başlamış durumda. Bugün, gram altın 2.743 TL’nin hemen üzerinde yatay bir seyir izliyor.

Altın yatırımcıları ve meraklıları için, 26 Ağustos 2024 itibarıyla güncel altın fiyatları şöyle:

Altın piyasası, Powell’ın açıklamaları sonrası temkinli bir duruş sergiliyor. Yatırımcılar, faiz oranlarındaki olası değişikliklerin altın fiyatlarına nasıl yansıyacağını merakla bekliyor. Şu an için altın fiyatlarında ciddi bir oynaklık görülmese de, ilerleyen günlerdeki ekonomik veriler ve FED’in atacağı adımlar fiyatlarda yeni hareketlenmelere yol açabilir.

Exit mobile version