Gümüş altına depar atacak! Uzmanlar gümüş tahminlerini açıkladı: O tarihte rekorun rekoru geliyor!

Gümüş altına depar atacak! Uzmanlar gümüş tahminlerini açıkladı: O tarihte rekorun rekoru geliyor!

Gümüşün ons fiyatı, veri baskısına bağlı olarak gevşemeler gösterirken, serbest piyasada ons bazında 29,40 seviyesinde hareket ediyor. Gümüş TL ise 31.050 seviyesinden işlem görüyor. Uzmanlar, gümüşün yıl sonu fiyatının 50 TL’ye ulaşabileceğini tahmin ediyor.

ABD’de Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 3,4 seviyesinde gerçekleşmişti. Mayıs ayında ise piyasa beklentisi yüzde 3,4 olarak belirlenmişti. Ancak, ABD enflasyonu Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 3,3 arttı. Bu verinin açıklanmasının ardından, ons altın yüzde 1’e yakın yükselişle 2 bin 339 dolara çıktı. Akşam saatlerinde gelecek olan FED faiz kararı da yakından takip edilecek.

Altının yeni rakibi gümüş olacak diyen uzmanlar, tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, gümüş fiyatı için ons ve TL bazında beklentilerini açıkladı. Tuğsavrol, “Çin maden alımını durdurması 33 ons fiyatından gümüşün 30 seviyesine gelmesine neden oldu.Ayrıca geçtiğimiz hafta ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin gümüşü olumsuz etkilemesi ile yükselişler geri çekildi.” dedi.

FED faiz kararı piyasalar tarafından sabit tutulması beklenirken, yapılacak açıklamalar ve şahin konuşmalar gümüşün onsunu olumsuz etkileyebilir. Tuğsavrol, “Uzun vadede gümüş beklentilerim ons bazında eylül ayında 35 üstünü test etmesi olacak. Sene sonu 38-40 aralığında bir gümüş onsu görebileceğimizi söyleyebilirim. Gümüş/TL, gelecek veriler ışığında eylül ayında 40-42 TL aralığında seyredebilir. Sene sonu beklentim ise 50 TL.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version