Gürer: Yem fiyatı artınca et fiyatı da artıyor

Gürer: Yem fiyatı artınca et fiyatı da artıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,besici Murtaze Özel ile et fiyatları üzerine sohbet etti. Besici Özel, “Bir tavuğun kilosu 100 TL’yi geçmiş durumda. Et 450 TL, para değil öyle pahalı da değil. Peynir 300 TL, zeytin 300 TL, et 450 TL normal. Domates 30 TL, salatalık 25 TL, patlıcan öyle keza. 45 günde yetişiyor, kesiliyor tavuk. Ne olduğu belli değil, 100 lira kilosu. Buna 2 yıl bakıyorsun. Vatandaş maddi imkanı olsa tavuk yemez. Mecburiyetten yiyor, ucuz olduğu için yiyor. Zeytin 300 TL, et 450 TL, para değil.” dedi.

GEÇEN YIL 300 TL OLAN YEMİN ÇUVALI 625 TL’YE YÜKSELDİ

Büyükbaş hayvanları yonca, saman ve mısır silajı ile beslediğini ve kendi ürettiği yemleri hayvanlarına yedirdiğini belirten besici Özel, “1 yıldır bu hayvanlara bakıyorum, saman ve yonca ile besliyorum ve yemle besliyorum. Yem fiyatları da arttı. Geçen sene 300 liraydı, bu sene 625 lira verdim bu yemin çuvalına.” ifadesini kullandı.

BESİCİ DESTEKLENMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “doğal olarak hayvan besleyenler dertli. Maliyetler çok yüksek diyorlar. Vatandaş ise ‘Geçtiğimiz yıl aldığımız fiyatın bir katı artmış fiyatla, ben bunu nasıl alacağım?’ diyor. Faizin artması hayvancılığı zora soktu. Çünkü çoğu hayvanını satıyor, gidiyor faize koyuyor, evde oturduğu yerden para kazanıyor. Onun için üretimin içinde olanları desteklemek gerekiyor. Yem fiyatlarının daha makul noktaya gelmesi lazım. Ayrıca hem hayvancılık hem çiftçilik yapmıyorsa, artık hayvancılığı da yürütebilme şansı yok.” diye konuştu.

Exit mobile version