Halka arz çılgınlığı küçük yatırımcıyı batırdı! O şirkete yatırım yapanlar şoka uğradı: Böyle skandal olmaz

Halka arz çılgınlığı küçük yatırımcıyı batırdı! O şirkete yatırım yapanlar şoka uğradı: Böyle skandal olmaz

Halka arzlara katılan ufak yatırımcılar, beklemedikleri kayıplarla karşı karşıya kaldı. Ekonomistlerin “harçlık için” tabiriyle, altınını ve faizdeki parasını bozdurarak bu yatırım fırsatlarına yönelen küçük yatırımcılar, Koton’un halka arzından sonra Borsa’yı terk etme noktasına geldi. Yatırımcıların cebinden çıkan paralar, kayıplar nedeniyle hızla tükeniyor.

Mayıs ayında 30.50 TL’den halka arz edilen Koton’un hisse senedi, yaklaşık beş aydır sürekli bir düşüş sergiliyor. Yatırımcıların kaybı %40’ı geçerken, bu durum sadece hisse değerleriyle sınırlı kalmadı. Şirketin bilançosunda ortaya çıkan skandal, durumu daha da kötüleştirdi.

Para Medya’nın haberine göre, halka arz gelirinin 652 milyon lirasının faize yatırıldığı öğrenildi. Yatırımcıların büyümek amacıyla destek vermesi beklenen Koton, bu parayı ticaret yerine faize yönlendirmeyi tercih etti. Bu tercih sonucu, şirketin elde ettiği 31 milyon lira kar, yatırımcılar için bir diğer büyük hayal kırıklığı oldu.

Halka arz sonrası yaşanan bu gelişmeler, küçük yatırımcılar için büyük bir derinleşme yarattı. Zarar eden 26 şirket arasında Koton’un durumu, hem finansal hem de etik açıdan birçok soruyu gündeme getiriyor. Bu durum, yatırımcıların güvenini sarsarken, Borsa’da devam eden belirsizlikler de artıyor. Koton örneği, yatırımcılar için ne denli dikkatli olmaları gerektiğinin bir göstergesi oldu.

Exit mobile version