Herkes merakla bekliyordu… 42 binden fazla ön siparişi var! Elektrikli Range Rover o tarihte geliyor

Herkes merakla bekliyordu… 42 binden fazla ön siparişi var! Elektrikli Range Rover o tarihte geliyor

Jaguar Land Rover’ın yeni modeli Range Rover Electric, 2024 yılının sonlarına doğru satışa çıkarılacak. Aktif yol gürültüsü engelleme özelliği ile birlikte en sessiz araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Içten yanmalı motorlu modellerle aynı Modüler Boyuna Mimariyi (MLA) kullanacak ve Solihull, İngiltere’deki aynı fabrikada üretimi yapılacak.

Otomobil daha piyasaya çıkmadan birçok kişinin ilgisi ile karşı karşıya kalıyor. Aracı almak için adeta büyük bir yarış söz konusu oluyor. 42.000 rezervasyon rakamına ulaşan araç yeni bir çekiç kontrol sistemi ve kaygan zeminlerde tutmayı önemli ölçüde arttıracak yeni özellikleri ile piyasaya çıkarılacak.

JLR, elektrikli modelleri için pilleri Tata birimi Agratas’tan almayı planlarken başlangıçta pillerin başka yerden geleceğe de aktarıldı. Agratas ise Birleşik Krallık ve Hindistan’da planlı bir hücre tesisi inşa edecek. Elektrikli Range Rover’ın pil boyutu veya planlanan menzili henüz belirlenmedi.

5 yıl içerisinde dönüşüm için 15 milyar sterlin yatırım yapacak olan şirket Jaguar için tam elektrikli bir dönüşüm gerçekleştirecek. Land Rover tarafında ise 2030’a kadar tüm modellerin elektrikli versiyonlarının üretilmesi bekleniyor.

Exit mobile version