İklimsa’dan Yaz Aylarında Konforlu Klima Kullanım İpuçları

İklimsa’dan Yaz Aylarında Konforlu Klima Kullanım İpuçları

İklimsa, yaz aylarında klima kullanımını daha verimli hale getirmenin yöntemlerini paylaşıyor. Şirketin açıklamasına göre, doğru klima kullanımı, hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıyor.

Klima kullanımında dikkat edilmesi gereken ilk noktalar arasında sıcaklık ayarları geliyor. Soğutma işlemi için önerilen aralık 25-27 santigrat derece, ısıtma içinse 20-24 santigrat derecedir.

Klima üfleme kanatlarının doğrudan insanlara, evcil hayvanlara ve bitkilere yönlendirilmemesi gerektiğini belirten İklimsa, bu durumun sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Evde veya işyerlerinde gereksiz ısı üretiminin önüne geçmek için kullanılmayan odaların lambalarını kapatmak ve kapıların açık bırakılmaması gerekiyor. Doğrudan güneş ışığını engelleyen perdeler ve tenteler sayesinde de enerji tüketimi azaltılabilir.

Cihazın termostat ayarını soğutmada 1 santigrat derece artırmak ve ısıtmada 2 santigrat derece düşürmek, mevsimlik enerji tasarrufunu yüzde 10 kadar artırabilir.

Exit mobile version