İş dünyasından ekonomik kriz uyarısı: Batmamaya çalışıyoruz

İş dünyasından ekonomik kriz uyarısı: Batmamaya çalışıyoruz

Balcıoğlu, sanayi sektöründe yatırım yapılamadığını ve birçok firmanın ayakta kalma mücadelesi verdiğini şu sözlerle dile getirdi: “Görünen bir şey var ki, yüzde 10 kazandığınız bir sektörde yüzde 60’la bir yatırım yapamazsınız. Şu an yatırım yapılamıyor, şu an sanayi sektörü batmamaya çalışıyor. Türkiye’de çok özel şeyler yapmıyorsa bankacılık dışında kazanan bir sektör yok. Bunun aşılması lazım.”

Balcıoğlu, konkordato ilan eden bir firmanın sadece kendisini değil, birçok başka firmayı da zor durumda bıraktığını ifade etti. İstanbul’da konkordato ilan eden bir firmanın Anadolu’daki beş firmayı etkilediğini, bu beş firmanın da daha küçük çaplı en az 20 firmayı iflas riskiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti. Balcıoğlu, bu çarpan etkisinin yıl sonuna kadar hızlanarak devam etmesi durumunda, Türkiye’nin hem sanayi hem ticaret sektörünün büyük bir darbe alacağını ve önlem alınmazsa birçok firmanın zarar göreceğini söyledi.

Konkordatotakip.com verilerine göre, 2024’ün ilk 8 ayında 1828 firma konkordato ilan etti. Bu sayı, Temmuz ayı itibariyle 2023 yılının toplam konkordato sayısını geride bıraktı. Geçen yıl toplamda 1516 firma konkordato ilan ederken, 2024 Ağustos ayında ise 274 firma konkordato ilan etti. Türkiye, 2019 yılında 3 bin 691 konkordato ile en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Exit mobile version