İslam Memiş Açıkladı: Altını Resmen Solladı! Bu Yatırıma Yönelen Rekor Kazandı

İslam Memiş Açıkladı: Altını Resmen Solladı! Bu Yatırıma Yönelen Rekor Kazandı

Birikimini altın veya dövizle değerlendirmeyi düşünen yatırımcılar, bu yatırım araçlarının fiyat hareketlerini dikkatle izliyor. 2024 yılı itibarıyla gümüş, altından daha fazla değer kazanarak yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Altın, eylül ayı itibarıyla yatırımcısına yüzde 6 değer kazandırırken, gümüş ise yüzde 11’lik bir artışa geçti.

Gümüş yatırımcıları, altın yatırımcılarından daha fazla kazanç elde etti. İslam Memiş, “Gümüşün gram fiyatı 9 aylık süreç içerisinde yüzde 52 kazandırdı. Altının gram fiyatı ise yaklaşık yüzde 48 kazanç sağladı” diyerek gümüşün önünün açık olduğunu ve daha karlı olduğunu vurguladı.

Yatırımcıların alışkanlıklarının değiştiği görülüyor. Gümüşün yükselişine ilişkin konuşan bir vatandaş, “Altınla yatırım yapmaya alıştığımız için gümüşün bu kadar yükseleceğini tahmin etmezdik. Kısmet” dedi. Eylül ayı itibarıyla altın ve gümüşün değer kazanımına baktığımızda, gümüşün altını tahtından ettiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Bir başka vatandaş ise, “İki yıl önce almıştım, hala bozmadım. Bir ihtiyacım olduğu zaman bozdurmayı düşünüyorum” diyerek gümüş birikiminden memnuniyetini ifade etti.

İslam Memiş, “1 Eylül tarihinde 10 bin TL’sini gümüşe çeviren bir vatandaş, 1108 TL kazanmış oldu” diyerek güncel verilere dikkat çekti. Bugün itibarıyla 1 gram altın 3050 TL, 1 gram gümüş ise 35 TL seviyesinde işlem görüyor. Gümüş, altına göre çok daha uygun fiyatlı olduğu için yatırımcıların tercih edebileceği bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Memiş, “Bankalardan altın hesabı açar gibi gümüş hesabı açabiliyorlar ve gümüş birikimi yapabiliyorlar” dedi ve gümüş biriktirmenin daha kolay olduğunun altını çizdi. Memiş, ayrıca altının külçeler halinde de alınabileceğini söyledi.

NOT: Haberimizde yer alanlar yatırım tavsiyesi kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Exit mobile version