İslam Memiş uyardı: Çarşamba gününe dikkat

İslam Memiş uyardı: Çarşamba gününe dikkat

TV100’de kaleme aldığı yazısında, Memiş, bu hafta küresel piyasaların ABD enflasyon verilerine odaklanacağını ifade etti. Haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 3,1 olarak açıklandığını ve Temmuz ayında enflasyonun düşük gelmesinin beklendiğini, ancak beklentilerin üzerinde bir enflasyon rakamının ciddi dalgalanmalara yol açabileceğini vurguladı. Çarşamba günü saat 15:30’da açıklanacak olan verinin bu nedenle büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta piyasalarda resesyon endişeleri nedeniyle sert satışlar yaşandığını hatırlatan Memiş, dar bir bantta hareket eden finansal enstrümanların çarşamba günü yeni bir yön belirleyebileceğini söyledi. Ayrıca, Fed’in faiz indirimi beklentilerinin de yeniden gözden geçirileceğini ve yıl sonuna kadar iki faiz indirimi yapılıp yapılmayacağının netleşeceğini ekledi.

Borsa İstanbul’un geçtiğimiz haftayı yüzde 1,89’luk bir düşüşle kapattığını ve endeksin 9 bin 850 ile 10 bin 300 puan aralığında dalgalanmaya devam ettiğini belirtti. Memiş, dolar/TL ve euro/TL kurlarının bu hafta kritik seviyelerde olduğunu, dolar/TL için 33,30-33,80 lira aralığının, EUR/USD paritesi içinse 1,0850-1,0950 aralığının önemli olduğunu kaydetti.

Altın ve gümüş piyasaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altının 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında hareket edebileceğini ve gram altın yatırımcılarının ons altını yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi. Gümüşün altına kıyasla daha avantajlı bir konumda olduğunu belirten Memiş, gram gümüş yatırımcılarının da ons gümüşü izlemelerini önerdi.

Son olarak, Bitcoin’in 60 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmasını beklemediğini ve 54 bin dolar destek seviyesini izlemeye devam edeceğini ifade etti.

Exit mobile version