İslam Memiş uyarmıştı! Gram ve çeyrek altında tarihi rekor geldi: “Asıl ipler aralık ayında kopacak”

İslam Memiş uyarmıştı! Gram ve çeyrek altında tarihi rekor geldi: “Asıl ipler aralık ayında kopacak”

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi. Memiş, “Altın fiyatlarının odağında kesinlikle bir jeopolitik risk var. Özellikle Amerika tarafından beklediğim aralık ayındaki büyük fırtına, küresel piyasalardaki bozulmayı fiyatlamaya devam ediyor” dedi.

Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulundu: “Elinizdeki varlıkları satmayın, malınıza sahip çıkın. Aralık ayı itibarıyla ‘Kusursuz Fırtına’ dediğim bir jeopolitik riskle birlikte küresel piyasalarda büyük bir tufan kopacak.” Ayrıca, mevcut durumda gram altın fiyatının 3 bin 10 lira seviyesinde olduğunu belirtti.

İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 2024 yılı itibarıyla 3000 – 3500 lira aralığında olacağını öngörüyor. Ayrıca, ons altının 3000 dolara kadar yükselme potansiyeli olduğunu ifade etti. Memiş, “Savaş fiyatlaması başladı. Piyasalarda dış politika tarafındaki görüş ayrılıkları belirleyici olacak” şeklinde konuştu.

Memiş, Merkez Bankalarının da savaşın etkilerinden etkileneceğine dikkat çekerek, “Bu hikayede enflasyonun patlak vermesi, varlık balonlarının şişmesi bize yeni dünya düzenine bir hazırlık yapıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Piyasalarda büyük bir reset sürecine doğru ilerleniyor.

Exit mobile version