İtalyan kozmetik devleri İstanbul’da buluştu: Güzelliğe İtalyan dokunuşu

İtalyan kozmetik devleri İstanbul’da buluştu: Güzelliğe İtalyan dokunuşu

ITA Direktörü Marco Pintus, İtalya’nın Türkiye’ye kozmetik ihracatında önemli bir artış olduğunu vurguladı. 2023 yılında 134 milyon dolarlık ihracatla İtalya, Türkiye’nin en büyük üçüncü kozmetik tedarikçisi oldu. Pintus, İtalyan kozmetik şirketlerinin yüksek kaliteli, doğal ve sürdürülebilir ürünler üreterek bu başarıyı elde ettiğini belirtti.

Cosmetica Italia Başkan Yardımcısı Fabio Franchina ise İtalyan kozmetik endüstrisinin küresel çaptaki önemine değindi. Türkiye’nin, İtalyan kozmetik ürünleri için önemli bir pazar olduğunu belirten Franchina, son 10 yılda Türkiye’ye yapılan ihracatın üç katına çıktığını söyledi.

Cosmoprof yetkilisi Patrizia Necchi, Cosmoprof Worldwide Bologna fuarının sektör profesyonelleri için önemli bir platform olduğunu vurguladı. Necchi, İtalyan kozmetik firmalarını, Cosmoprof fuarına katılarak Türkiye pazarındaki fırsatları değerlendirmeye davet etti.

Etkinlik, İtalyan kozmetik üreticilerinin Türk temsilcileriyle gerçekleştirdiği bir panel ve İtalyan güzellik ürünleriyle yapılan demonstrasyonlarla sona erdi. “Italian Beauty Day”, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra, İtalyan kozmetik sektörünün Türkiye’deki varlığını daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Exit mobile version