Kapalıçarşı Altın Fiyatlarını Hareketlendirecek Saat! Gram Altının Gözü Orada: İslam Memiş, ‘2030’a Kadar Sürecek’ Diyerek Anlattı

Kapalıçarşı Altın Fiyatlarını Hareketlendirecek Saat! Gram Altının Gözü Orada: İslam Memiş, ‘2030’a Kadar Sürecek’ Diyerek Anlattı

Son gelen veriler piyasalarda dengelenmeye neden olurken, diğer taraftan jeopolitik risklerde yaşanan yükseliş de risk iştahının baskılanmasına neden oldu. Dün gelen ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 28 Eylül ile biten haftada 225 bine yükselerek 221 bin olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Makro tarafta resesyon endişelerinin bir göstergesi olan iş gücü piyasası için bugün açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi son sözü söyleyecek. Ekonomistler açıklanacak veriler için yaptıkları değerlendirmede, “Eğer, güçlü sonuç gelirse Fed’in faiz indirim temposu azalabilir. Dolar biraz daha primlenebilir” yorumunu yapıyor.

Bugün veri öncesinde faiz indirimi fiyatlamaları; swap piyasalarında Fed’in Kasım toplantısında 33 baz puanlık bir politika gevşemesini gösteriyor. Bu rakam geçtiğimiz hafta 44 baz puan seviyesindeydi.

Uzmanlar tüm bu gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki etkisini de değerlendirirken, “Beklentilere yakın hatta hafif altında gelebilecek bir veri ise en iyi senaryo olabilir” diyorlar.

Bu kapsamda ons altın fiyatı üst üste üç haftalık kazanç elde etmesinin ardından bu haftayı az bir değişiklikle kapatma yolunda ilerliyor. Altının ons fiyatı bu sabah ABD ekonomisinin geleceğine ve para politikasına ilişkin ipuçları verecek istihdam verisi öncesi tırmanışa geçerken şu sıralar 2.662 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Exit mobile version