Kılıçdaroğlu ekonomideki sorunları ve çıkış yolunu anlattı: “Haklı çıkmaktan hiç mutlu değiliz bu ağır yükü 85 milyon hep beraber ödeyeceğiz”

Kılıçdaroğlu ekonomideki sorunları ve çıkış yolunu anlattı: “Haklı çıkmaktan hiç mutlu değiliz bu ağır yükü 85 milyon hep beraber ödeyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararlarla alakalı değerlendirmeler bulundu ve ekonomi idaresine çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydoldu:

“Haftasonu piyasalar kapalıyken yeniden ‘kervan yolda dizilir’ kavrayışıyla, birtakım kararlar açıklandı. Çabucak alınan bu kararlar elbette nedensiz değil. ‘Harç bitti, yapı paydos!’ dememek için; suyunu sürükleyen tulumbaya dolambaçlı yollardan su taşımaya çalışıyorlar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir yandan bankaların yabancı para gerekli karşılıklarını artırarak kuruyan döviz rezervlerini makyajlamaya; öbür yandan bankaların menkul kıymet kuruluşlarıyla oynayarak, kapısının önüne terk edilen Kur Gözetmeli Mevduatın KKM’nin yükünü rahatlatmaya uğraşıyor.

Rakamlar ortada… 17 Ağustos itibariyle, ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası net döviz pozisyon sarihi SWAP dahil’ 61 milyar $. ‘Adaleye sıfır’ demek için; 61 milyar dolara lüzum var. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nin bilançosunda takip ettiği henüz hakikatleşmemiş kur farkı hasarı ise 706 milyar lira.

Yeniden 17 Ağustos itibariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nin, büyük miktarda KKM’den kaynaklanan hasarı 565 milyar lira. Hazine’nin geçen seneden bu yana KKM için ödediği 152 milyar lira da cabası. Bu ülke böyle bir ekonomik tahrip ve soykırımla daha evvel hiç karşılaşmadı.

Exit mobile version