Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Şimşek açıkladı: Düzenlemeyi uzatacak çalışmamız yok…

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Şimşek açıkladı: Düzenlemeyi uzatacak çalışmamız yok…

Şimşek, 25 kira artış sınırı düzenlemenin temmuzda ortadan kalkacağını belirterek, şu anda düzenleme yapmaya yönelik çalışmalarının olmadığını söyledi.

Vergide adalet ve etkinlik noktasında ‘kamu ihale reformu’ yapılacağını belirten Şimşek “Bütün dünyada çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulaması başlayacak, yüzde 15 gibi. Türkiye de tabii ki bu düzenlemeyi yapacak.” ifadelerini kullandı.

Enflasyonun hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek olduğunu da kabul eden Şimşek ‘Enflasyon kalıcı olarak düşecek’ diyerek sabır istedi. Şimşek, bazı alanlarda sabır ve kararlılık gerektiğini ifade ederek ülkenin büyümede daha dengeli bir kompozisyona doğru evrildiğini belirtti.

Enflasyonun 70’li rakamlarla zirveyi bulacağını geçen sene (2023) söylediğini vurgulayan Bakan Şimşek, bugünkü gerçekleşmelerin genel olarak hedeflerine uygun olarak ilerlediğini de ifade etti.

Ülkede, kaliteli ve dengeli bir büyüme olduğunu ifade eden Şimşek, cari açığın giderek daraldığını, Mayıs ayı itibarıyla cari açığın 25 milyar dolara inmiş olacağını vurguladı.

Şimşek, Swap hariç net rezerv geçen hafta cuma itibarıyla 2020’nin başından beri ilk kez artıya geçtiğini belirtti ve Merkez Bankası’na son 2 ayda 65 milyar dolar kaynak girişi olduğunu açıkladı.

‘(Kur korumalı mevduat) Hacim 70 milyar doların altına indi.’ diyen Şimşek, yeni programın başında olunduğu için risk priminin yüksek olduğunu belirtti. ‘Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var’ ifadelerini kullanan Şimşek, programın beklenilenden daha iyi çalıştığını belirtti.

Exit mobile version