Kirasını Ödeyemeyen Emeklinin Yeni Adresi Oldu: Akın Akın Gidiyorlar Başvurular Kilitlendi

Kirasını Ödeyemeyen Emeklinin Yeni Adresi Oldu: Akın Akın Gidiyorlar Başvurular Kilitlendi

Muhsin Dilbaz, emeklilerin yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: “Emeklinin problemleri büyük. Üzgünler, kızgınlar ve dertleri her geçen gün daha da artıyor”

Emeklilerin bakımevlerine yönelme sebeplerine dikkat çeken Dilbaz, “Maaşlar yetmediği için kiralarını ödeyemiyorlar, yiyecek içeceklerini karşılayamıyorlar. Bir marul 25 lira, maydanoz 15 lira… İnsanlar nasıl geçinecek?” dedi. Emeklilerin huzurevlerine başvurduğunu belirten Dilbaz, “Huzurevleri dolup taşıyor, belediyeler bu taleplere yetişemiyor” şeklinde konuştu.

Dilbaz, emeklilerin konut edinme imkanlarının artık hayal olduğunu belirterek, kira ve doğal gaz yardımlarının yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, emeklilere sendika hakkı tanınması, sağlık katkı paylarının kaldırılması ve ikramiyelerin bir maaş düzeyine çıkarılması gerektiğini savundu.

Dilbaz ayrıca, hükümetin emeklilere yönelik çözüm sunmadığını belirterek, maaş artışlarının yetersiz olduğunu ve 50 bin lira verilse bile bunun enflasyon nedeniyle yeterli olmayacağını ifade etti.

Emeklilerin yaşadığı bu sıkıntılar, huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde yer bulamama sorununu beraberinde getirirken, belediyeler ve hükümetin bu konuda çözüm üretmesi kaçınılmaz hale gelmiş durumda.

Exit mobile version