Kış Aylarında Evinizin En Merkezinde! Kontrollerini Yaptırmayan Yandı, Cebinden Çok Para Çıkacak

Kış Aylarında Evinizin En Merkezinde! Kontrollerini Yaptırmayan Yandı, Cebinden Çok Para Çıkacak

ESKİ CİHAZLARIN ÖNEMİ

Kış aylarına girerken sıkça karşılaşılan kombi sorunları arasında sensör arızaları ve su kaçakları yer alıyor. Peteklerdeki kirli su, sensörleri köreltebilir ve bu da cihazın devreye girmemesine neden olur. Ayrıca, contaların özelliğini kaybetmesi su kaçaklarına yol açabilir. Bu sorunlar, cihazın paslanmasına ve daha büyük arızalara yol açabilir.

Yetkisiz servislerden uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar, bu tür servislerin fahiş fiyatlar talep edebileceğini vurguluyor. Yetkili servisler, sorunu doğru bir şekilde teşhis ederken daha uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Örneğin, sensör değişim bedeli yetkili servislerde 700 lira iken, yetkisiz servislerde bu rakam 4 bin lira olabilir.

Garantisi bitmiş bir cihaza ek garanti almak mümkün. 10 yılı doldurmamış bir cihaza 1 yıllık ek garanti, 3 bin-3 bin 500 lira; 3 yıl garanti ve 2 periyodik bakım ise 7 bin-7 bin 500 lira arasında değişiyor. Periyodik bakım, cihazların verimli çalışması için gerekli; aksi takdirde cihaz arızalanabilir. Bakım fiyatları ise 900-1.200 lira arasında değişiyor.

Türkiye’deki hanelerde yaklaşık 21 milyon kombi bulunuyor ve bunların çoğu 10 yaş ve üzeri. Eski kombiler, düşük yakıt verimi ile enerji maliyetlerini artırıyor. Periyodik bakım, cihazın ömrünü uzatırken ısı verimliliğini de artırarak gaz ve elektrik tüketimini %20-30 oranında azaltabiliyor. Kombide verimli kullanım için önerilen sıcaklık 20-21 derece; sıcaklığı 1 derece düşürmek, %5-6 tasarruf sağlayabiliyor.

Exit mobile version