Koç Holding’in Başkanı Rahmi Koç Dev Şirketin İflasını Duyurdu: Sessiz Sedasız Kapanmış

Koç Holding’in Başkanı Rahmi Koç Dev Şirketin İflasını Duyurdu: Sessiz Sedasız Kapanmış

Rahmi Koç, yaklaşık 20 yıl önce beş ayrı girişime yatırım yaptıklarını belirterek, sadece bir tanesinin başarılı olduğunu söyledi. Koç, yatırımlarından birinin elektrikli motosiklet projesi olduğunu, ancak bu projenin sessiz çalışması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti. Koç, “Motor kullanıcıları o ‘gır gır’ sesini arıyordu, sessiz olduğu için tercih edilmedi ve iflas etti” dedi.

Yatırımlardan sadece birinin kazanç sağladığını belirten Rahmi Koç, hava vinç (air crane) projesinin başarılı olduğunu dile getirdi. Kayak merkezlerinde telesiyej direklerinin dikilme işini helikopter ile yapan bu girişimin, diğer yatırımların zararını karşıladığını ve bir miktar da kar bıraktığını belirtti.

Koç, başarısız olan diğer yatırımlardan da bahsederek, “Banka müşterisi olmayanlara kredi verme fikriyle yola çıkan bir başka girişim de iflas etti. Aynı şekilde, insanların aynanın karşısında ölçü alarak kendilerine uygun kıyafet önerileri alabileceği bir proje de yürümedi” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version